Българка в чужбина написа на Бойко: Мразя България, баща ми почина заради пенсията си, синът ми няма да се върне!

Във връзка с решението на Народното събрание относно увеличаването на възрастта за пенсиониране получихме унищожителен коментар от българка, която живее в Австрия.

Нейното име е Руми Панек и коментарът ѝ е насочен директно към министър-председателя Бойко Борисов и народните представители. Публикуваме целия текст:

Добро утро, г-н Борисов и госпожи и господа народни представители на република България!

Как сте…?

Добре ли спахте след поредното увеличение на възрастта за пенсиониране…?

Защото докато вие спахте и сънувахте как добре ще ограбите отново народа, хиляди предстоящи пенсионери не мигнаха цяла нощ в търсене на решение как да се пенсионират.

Направихте така, че да мразя България, да мразя историята си, да мразя обичаите си, да мразя кръвта си българска и да се срамувам да се наричам българка.

Още от времето, когато ме орязахте от детски надбавки, заради дванадесет стотинки по-висок – подчертавам, брутен доход, а гледах как ромите след получени поредни социални помощи пируват по парковете ,но аз събирах жълти стотинки, за да купя нещо сладичко за сина си, който отгледах наистина сама.

Знаете ли, че баща ми не успя дори година да се порадва на пенсията си, Бог да го прости, защото се разболя от тревоги от вашите измислени промени в закона за пенсиониране?

Аз мразя България, г-н Борисов, и не искам никога повече да се връщам в родината си, няма и цент да вложа в нея по никакъв повод.

Но ще ви издам още една малка тайна: Един ден и моят син няма да иска да се върне в България и ще има хиляди други семейства с деца, които няма да искат да се върнат в България, а това означава, че един ден няма да има пари и за вашите (или поне вашите внуци и правнуци) заплати и пенсии…

И така, просто така, Република България, с нейната невероятна история и култура, ще бъде заличена като държава. Много тъжно, но факт!

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

6 Comments on "Българка в чужбина написа на Бойко: Мразя България, баща ми почина заради пенсията си, синът ми няма да се върне!"

 1. Daaa I az Sam na sashtoto mnenie…tova e realnosta…

 2. България няма вина, че позволяваме всичко това, по – скоро мога аз да се мразя, не някой да ми е виновен и докато решението е да напускаме България, вместо да се обединим ще е така, вината си е наша.

  • ЕВГЕНИЯ | 14/01/2019 at 18:38 | Отговор

   КОГАТО Б-Я мисли и помага на циганите българена е горд не проси. Със своята гордост и труд одглежда децата си на вън които може би е добре да не се върнатре защото В Б-Я МИСЛИ ЗА КАЛПАВИТЕ ЦИГАНИ.

 3. Ваня Бабуркова | 21/10/2018 at 13:11 | Отговор

  моята дъщеря живее от 3 години в Щатите,и също казва че никога няма да се върне да живее тук…обречена страна сме ние

 4. Маркова | 22/10/2018 at 17:37 | Отговор

  Всеки има право на избор.Но е супер грозно, когато хулиш родината си!!

 5. Zashto plaçete veçe ne ste Darjava a ste ştat na EU.Mnogo ya iskahte tazi EU ey sega si jiveyte volni i bogati.Şte tarsite Jivkovoto vreme turtsite da rabotyat a vie samo şefove,direktori,çinovnitsi,uçiteli vse tanki raboti

Leave a comment

Your email address will not be published.


*